Стартира Проект „МЛАДЕЖКИ ЛАБИРИНТ – застъпническа кампания за младежки инициативи“

01.06.2020 14:20

Стартира Проект „МЛАДЕЖКИ ЛАБИРИНТ – застъпническа кампания за младежки инициативи“ НПМ-001-П2-ТО4/2020, Договор №25-00-7/21.05.2020 г. на Сдружение на селската младеж „ЗАЕДНО” гр. Плевен. Периодът на изпълнение е 01.05.2020 – 30.09.2020 г. Проектът е финансиран от Министерство на младежта и спорта.

Проектът ще се реализира на територията на община Левски, предвижда застъпническа кампания на младежки каузи. Ще бъде сформиран екип от 30 младежи и девойки на възраст 15 – 29 г., които да преминат цикъл от обучения за : „Работа в екип“, „Комуникативни умения. Вербална и невербална комуникация“, „Изследване на местни проблеми, анализ и методи за разрешаване“, „Застъпничество и лобизъм на младежки каузи“„Къде да продължа да уча?“, „ Как и къде да кандидатствам за работа?“. Вследствие на преминалите обучения ще се сформират 10 екипа от 3-ма обучени младежи и провеждане на Застъпническа кампания по кауза, оказала се изключително важна на местно ниво. За целта ще бъде проведено проучване чрез анкети и фокус – групи за идентифициране на проблемите. Ще бъде направен анализ и изготвен доклад с резултатите от проучването, за да се идентифицират конкретните проблеми и насочат към приоритетите. В резултат на анализа ще се стартират паралелни застъпнически действия към ключови фигури за намиране на алтернативи. На финала ще бъде изготвена ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКАТА МЛАДЕЖ, която ще бъде предоставена на местната власт.


За публичността и оказване на натиск върху ключовите фигури ще се използват инструментите на местните медии, Фейсбук и всички възможни канали за комуникации.
Поради информационната и социална изолация, в която живеят младите хора в малките населени места и най-вече в селата, в сградата на местните читалища ще се създаде “ИНФОРМАЦИОННА БАНКА“, която ще се обслужва от единствения щатен служител на читалището – секретаря с доброволното участие на 3-мата младежи. За целта секретарите на читалищата ще преминат еднодневен тренинг, който ще включва темите: „Къде да продължа да уча?“, „ Как и къде да кандидатствам за работа?“. Ще бъдат подготвени на презентационни умения, с цел провеждане на кампании за мотивиране на завършващите 7 клас ученици да продължат образованието си. За трайно безработните да могат да им съдействат при подготовка на документи за кандидатстване за работа – автобиография, мотивационно писмо и т.н.
Обучените лица ще могат да предоставят актуална информация за курсове за преквалификация и подготовка на кадри, предоставяни от Бюро по труда или други професионална организации за квалификация и преквалификация.
За повече информация: Антоанета Мачева моб.тел.: 089 666 92 14

#тагове:

НАЙ-НОВИ: