НУ „Христо Ботев” – Плевен излъчи своите победители в състезанието Spelling Bee Junior

01.06.2020 9:56

Състезанието по английски език Spelling BeeJunior в НУ„Христо Ботев”– град Плевен се проведе на 30 май виртуално в платформата Zoom. Заради наложените противоепидемични мерки се отложи неговото физическо провеждане, но преподавателите по английски език Лилия Дамянова и  Росица Денчева, приеха предизвикателството за неговото виртуално осъществяване. В края на учебната година състезанието се превърна в малък празник на английския език, съобщават от училището.

В надпреварата се включиха 21 ученици от трети и четвърти клас,които се състезаваха в петнадесет  кръга. Участниците се подготвяха по списък от 250 предварително подбрани думи още от началото на месец ноември. Състезанието беше  емоционално за учениците.Думата “suddenly” донесе победата на Ангел Маринов от 4A клас, който  спечели първото място. Негов  достоен подгласник е Кристина Манчева от 3Г клас, а на трето място остана Мартина Михайлова от същия клас.

Всички участници показаха отлична подготовка и  борбен дух. Състезателите получиха грамоти виртуално. Разделиха се с много настроение и удовлетворение от научените думи.

Традиционно НУ„Христо Ботев” участва в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, но за първи път през тази учебна година се организира състезание Spelling Bee Junior само на училищно ниво за начален курс.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: