Специализирана полицейска операция срещу нарушенията на пътя стартира от днес в област Плевен

29.05.2020 9:16

С цел недопускане на тежки пътно-транспортни произшествия с ранени и загинали в малките населени места днес от 17 часа до 20 часа на 31 май на територията на цялата страна ще се проведе специализирана полицейска операция.

На територията, обслужвана от ОДМВР – Плевен, по време на акцията ще бъдат включени всички налични технически средства, а контролът за скоростта ще се извършва както през деня, така и през нощта. Ще се осигури присъствие на максимален брой служители с правомощия за контрол на движението по пътищата, включително и от звената „Охранителна полиция“, с цел осигуряване на безопасното придвижване на гражданите. Ще се увеличи контролът в малките населени места за недопускане управлението на МПС от неправоспособни водачи, в т.ч. малолетни и непълнолетни, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

При наличие на данни за предоставяне управлението на МПС в нарушение на разпоредбите на Закона за движение по пътищата спрямо нарушителите ще се предприемат мерки по административен ред. Дейността на полицейските служители е съобразена със следните показатели – неправилен превоз на пътници, в т.ч. над определения брой места; неизползване на обезопасителните системи, колани, каски; отнемане предимство на пешеходец; отнемане на предимство на ППС, неспазване на пътните знаци и пътната маркировка; неправилно изпреварване; нарушаване на скоростните режими; проверка за недопускане управление на МПС от неправоспособни водачи; проверка за недопускане управление на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества или техните аналози; проверка за спазване на задължението за движение на пътни превозни средства по пътищата, включени в обхвата на платената пътна мрежа, след заплащане на такса по чл.10, ал.1, т.1 от Закона за движение по пътищата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: