Фирма дари компютри на ученици в неравностойно положение от община Плевен

28.05.2020 14:48

Повече от 100 ученици в нужда от община Плевен получиха настолни компютри, информират от Пресцентъра на местната управа.

Дарението беше  направено от фирма  ГИС ЕООД, която е сред водещите за дистрибуция на IT техника на българския пазар. Компютри получиха деца в неравностойно положение от начални и основни училища от  малки населени места в община Плевен – селата Върбица, Дисевица, Мечка, Опанец, Николаево, Пелишат, Търнене, Бохот, Бръшляница, Беглеж и гр. Славяново, както и възпитаници на четири гимназии в Плевен – ПГ по Лозарство и винарство, ПГ по Мениджмънт и хранителни технологии, ПГ по Хранително-вкусови технологии „Луи Пастьор” и ПГ „Захарий Зограф”. Компютърните конфигурации ще бъдат използвани за осъществяване на дистанционната форма на обучение на учениците.

Въпреки препоръката за социална дистанция в кризисната ситуация, ние всъщност сме още по-свързани като част от едно общество. Важно е да запазим солидарността помежду си и да помогнем на тези, които имат нужда, обясняват жеста си дарителите от фирма ГИС ЕООД.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: