Инцидент с бърз влак при жп прелез между Левски и Пордим, автомобил опита да премине при включена сигнализация

28.05.2020 14:23

Бързият влак № 2602 от Варна за София престоява на спирка Каменец от 12:05 ч. след опит за неправомерно преминаване на лек автомобил на жп прелез с редовно задействана автоматична прелезна сигнализация. За това информират от БДЖ.

По време на преминаване на влака през прелеза в участъка между гарите Левски и Пордим, водач на МПС прави опит да премине и се удря в първия вагон на композицията. Вследствие на удара вагонът е дерайлирал с втората талига.

Няма пострадали пътници и персонал от влака. В момента на място се извършват огледи и следствени действия. Създава се организация за превоз на пътниците с друга композиция. Във влака са пътували 105 човека. Тъй като участъкът е двупътен, няма да има прекъсване на движението на други влакове.

БДЖ призовава водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или задействана звукова и светлинна сигнализация, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници.

БДЖ е създала организация за извозване на пътниците – от мястото на инцидента до гара Мездра с пътнически влак № 20132 Горна Оряховица – Мездра. От гара Мездра до гара София с първия възможен влак , след пристигането в гара Мездра.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: