Шестокласник от СУ „Стоян Заимов“- Плевен е полуфиналист в осмото издание на HIPPO 2020

27.05.2020 8:03

Ивайло Иванов Ангелов от VIа клас на СУ „Стоян Заимов“- Плевен е полуфиналист на Международната олимпиада по английски език „АНГЛИЙСКИ БЕЗ ГРАНИЦИ“ HIPPO 2020. Олимпиадата е предназначена за ученици от 6 до 19 години от целия свят. Тя е международно събитие, което популяризира английския език сред младите хора. Ежегодно се провежда в три кръга- предварителен, полуфинален и финален.

В СУ „Стоян Заимов“- Плевен на 21.02.2020 г.се проведе предварителния кръг в 4 категории. Ивайло Ангелов  се класира за полуфинален кръг с максимален резултат 86 точки. Нещо повече, той е единствен полуфиналист от област Плевен в категорията, в която се състезава- HIPPO 2. Гордеем се с постигнатото от Ивайло и сме убедени, че ще постигне още успехи!, казват от училището.

Поради обявеното извънредно положение в България във връзка с COVID-19, полуфинален и финален кръг не се проведоха. Организаторите взеха решение тазгодишните полуфиналисти да запазят правото си за участие в полуфинал през 2021 година в съответната по-висока категория. Също така да бъдат освободени от такса за участие през следващата година и да се явят директно на полуфинали.

Изказваме сърдечни благодарности към родителите на Ивайло Ангелов за отличното му представяне, а на Ивайло пожелаваме здраве, успешно завършване на учебната година и весело лято, добавят от СУ „Стоян Заимов“- Плевен.

Снимка: СУ „Стоян Заимов“- Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: