57 деца очакват в ДГ „Щурче“ – Плевен от 1 юни

26.05.2020 15:32

От 1 юни 57 деца ще посещават ДГ „Щурче“ – Плевен. Родителите на толкова малчугани са заявили желание да ги пуснат отново на детска градина след като това бе разрешено със заповед на здравния министър, научихме от директора на ДГ „Щурче“ Христинка Рангелова. Тя бе категорична, че детската градина и дворът й са почистени, закупени са маски и шлемове за персонала, ръкавици, дезинфектанти и гелове, антибактериални почистващи препарати, създадена е стриктна организация за приема сутрин на децата.

От идния понеделник в градината ще има четири групи по 12 деца и една от 9 момчета и момичета. Подготвени сме и за храна навън, имаме еднократни прибори за хранене, пликчета, трилитрови термокани, обясни Христинка Рангелова. Единствено обядът няма как да се организира навън, защото детската градина няма условия за това.

На всеки вход ще има дезинфекционна тава, родителите ще влизат през главния вход и ще излизат през по-малкия вход. Стрелки в различни цветове – жълто, червено, бяло, зелено и оранжево ще указват движението на децата от всяка от петте групи. Персоналът ще е се съблича по график, закупени са и специални защитни облекла, които би трябвало да се ползват при нужда.

Сутрин детската градина ще отваря врати от 7,30 часа до 19 ч вечер.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: