Депутатът Стефан Бурджев с приветствие за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

24.05.2020 7:58

Уважаеми учители и ученици,

Уважаеми просветни и културни дейци,

За мен е чест да се обърна с приветствени думи към всички вас в един от най-светлите български празници – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост 24 май.

Днешният ден е не просто национален празник. 24–ти май е денят, в който всеки българин може да вдигне гордо глава и да каже на света, че е потомък на нация, заемаща стратегическо място в историята на Европа. 24-ти май е символ на достойнство, защото на този ден честваме азбуката, която сме дали на света, и която е достатъчна причина всички ние да имаме национално самочувствие и културна независимост. 24-ти май е и традиция, обединявала народа ни години наред, доказваща, че именно културата и просветата пазят устоите на единството и ценностите, които ни правят богати.

Днес всички ние отдаваме заслужена почит на създателите на това богатство – Светите братя Кирил и Методий. Благодарение на делото им, на днешния ден тържествува и духовността, именно, защото ненадминатите български културни дейци, преподаватели и учени са хората, които по примера на Светите братя, поддържат огъня на просвещението жив в поколения наред, и които ни дават национална идентичност и облик в съвременния свят.

Пожелавам на всички културни и просветни дейци здраве, творчески успехи, самочувствие, висок професионализъм и вдъхновение. А вие ученици, бъдете любознателни и последователни в усвояването на знанията в училище!

Честит празник на българската просвета и култура и на славянската писменост!

24.05.2020г., гр. Плевен

С уважение: Стефан Бурджев,

народен представител 44 НС ПГ БСП

#тагове:

НАЙ-НОВИ: