Изявени ученици от община Кнежа с отличия за 24 май

24.05.2020 12:33
Днес почитаме един от най-светлите национални празници – празника на буквите и знанието, на просветата и културата – 24-ти май. От векове наред на този ден отдаваме почит към безсмъртното дело и мисия на светите братя Кирил и Методий. Днешният празник посвещаваме на всеотдайността и труда на българските учители, будители, творци и дейци на културата. Ден, в който се гордеем, че сме българи, че сме народ със славно минало и бъдеще, народ създал своя собствена азбука, дал писменост и просветление на милиони по света!
По случай 24 май и с Решение №123 по Протокол 12 от 30.04.2020 г. на Общински съвет Кнежа бяха наградени изявени ученици от училищата в общината, които са отличени с награди, дипломи и призове от различни конкурси, олимпиади и културно-масови мероприятия.
Кметът Илийчо Лачовски присъства и на тържественото изпращане на абитуриентите от ПГЗ «Стефан Цанов». По традиция всички те получиха подарък от общината, който да им напомня за родния град.
„Използвам случая да поздравя всички учители, културни и читалищни дейци, самодейци и ученици в Община Кнежа! Нека в този ден си пожелаем да продължим заедно да следваме великата мисия, завещана от светите братя Кирил и Методий – да образоваме нашите деца, защото те са бъдещето на България! Нека все така да обичаме, пазим и ценим родния език, чрез който ще запазим българската идентичност и националните ни ценности! Честит празник!“, казва кметът Илийчо Лачовски.
Снимки: Община Кнежа
#тагове:

НАЙ-НОВИ: