За 24 май НЧ „Зора 1990“ – с. Победа организира празничен онлайн концерт

24.05.2020 8:46

По случай 24 май – Ден на славянската писменост, на българската просвета и култура, Народно читалище „Зора -1990г.“ село Победа  организира празничен дистанционен концерт. По примера на много популярни личности, които направиха записи от домовете си, така и децата от селото записаха от вкъщи няколко свои изпълнения. Читалищният екип ги превърна в празничен концерт с помощта на новите ИКТ технологии. Децата рецитираха стихове посветени на Кирил и Методий, на българската азбука и слово, на учителите. Песента „Мечта за изгрев“, изпята от талантлива първокласничка, бе достоен финал на концерта  – послание към всички хора за новия ден, мечтите, надеждите, доброто и единството.

Новата ситуация налага Читалищата да са  иновативни и актуални, преминавайки към онлайн  общуване и дистанционно обслужване. Дигитални колекции, виртуални изложби и пътешествия, креативни идеи и онлайн предизвикателства. Според екипа това е бъдещето – съчетание на традиции и иновации, за да са привлекателни за новите поколения.

Читалищният екип изказа благодарност на децата и техните родители, които вложиха труд, креативност, талант и настроение, като се  включваха във всички онлайн инициативи, които предлагаше читалището в условията на извънредно положение и социална изолация. Връчени бяха символични награди на призьорите и грамоти на всичките 28 деца, взели участие в онлайн фотоконкурс „Моята красива лазарка“.

Новото предстоящо онлайн предизвикателство е „Виртуална фотоизложба „Царица Роза“ инициирано във връзка с празника на розата, който се провежда в края на месец май в цялата Розова долина. И макар Читалището да се намира в Дунавската равнина, неговите членове също се прекланят пред божествената роза – отглеждана и подарявана с послание за любов, вярност, радост, щастие. Всеки може да изпрати снимки на рози, които отглежда в цветната си градина, а Читалищния екип на 30 май ще зарадва своите потребители с виртуална изложба „Царица Роза“!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: