Още две осъдени лица за нарушаване на наложената им карантина

22.05.2020 13:16

Районен съд – Плевен е одобрил две споразумения, за престъпления във връзка с нарушени мерки против разпространението на COVID-19. С тези, осъдените лица по чл. 355, ал.2, вр. ал.1 от НК по наблюдавани дела от страна на Районна прокуратура – Плевен стават десет на брой, а досъдебни производства за нарушаване на противоепидемичните мерки са общо 123 броя, като всички са под специален надзор на Апелативна прокуратура – В. Търново.
С определение Районен съд – Плевен е одобрил споразумение, постигнато между Районна прокуратура – Плевен и защитника на П.Т., на 36 години, която се е признала за виновна за извършено продължавано престъпление по чл. 355, ал.2, вр. ал.1, вр. чл. 26, ал.1 от НК.
На 18.03.2020 г., П.Т. била поставена под карантина съгласно предписание на РЗИ – Плевен. Въпреки задължението й да не напуска посочения от нея адрес, тя многократно е нарушила наложената й мярка, като е напускала дома си на 19-ти, 21-ри и на 27-ми март 2020 г.
За това престъпление страните са се споразумели на П.Т. да бъде наложено наказание „пробация“ за срок от една година и шест месеца.
По друго дело, с определение Районен съд – Плевен е одобрил споразумение, внесено по бързо производство, постигнато между Районна прокуратура – Плевен и защитника на А.А., на 22 години, който се е признал за виновен за престъпление по чл. 355, ал.2, вр. ал.1от НК.
С предписание на Столична регионална инспекция, А.А. е бил поставен под карантина за срок от 14 дни. Въпреки това, в нарушение на взетата мярка, последният е напуснал дома си на 08.05.2020 г.
По постигнато споразумение е наложено наказание “пробация“ за срок от осем месеца.
Споразуменията има последици на влезли в сила присъди, информират от Прокуратурата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: