Община Пордим прие дарение от рицарски орден

22.05.2020 8:51
Над два часа продължи срещата с ръководството на община Пордим и Иван Ганчев, Велик Приор на Суверенен Орден на Свети Йоан, Рицари на Малта O.S.J. – Велик Приорат България и представители на организацията. За това информира Слави Михайлов, председател на Националното сдружение на сираците в България.
Кметът Детелин Василев е запознал официалните гости с дейностите и услугите, които предлага общината за социално уязвими групи. Делегацията се е впечатлила от историята на град Пордим и общината в резултат, на което Великия приор за България Иван Ганчев е предложил да бъде подписано споразумение с община Пордим за дългосрочно сътрудничество, партньорство и подкрепа.
Тепърва предстоят съвместни инициативи, които ще се реализират в полза на социално уязвимите групи в общината. Кметът Детелин Василев е подчертал, че дарението от дрехи, храни и дезенфектанти са навременна помощ за комплекса за социални услуги „Свети Мина“ и е благодарил сърдечно за оказаното внимание и отношение към малката община.
С огромен интерес гостите се запознаха от високите постижения на талантливите деца от хореографското училище в града, акцента в темите бяха социалната патронажна грижа на територията на общината и работата на комплекса за социални услуги като се очаква отново посещение в общината от представителите на Ордена, добави Слави Михайлов.
На срещата са присъствали заместник кметовете, секретарят на община Пордим, управителят на КСУ „Свети Мина“.
Снимки: НССБ
#тагове:

НАЙ-НОВИ: