Ученичка от СУ „Стоян Заимов“ – Плевен участва в международен конкурс, посветен на кораловите рифове

21.05.2020 9:00

В периода  март – април 2020 година се проведе осмото издание на предизвикателството ,,Наука без граници“, инициирано от Международната фондация Khaled bin Sultan Living Oceans. Това е организация за изследвания в областта на околната среда, създадена с цел подпомагане опазването, защитата и възстановяването на световните океани и водни ресурси, чрез изследвания и образование.

Темата на конкурса бе ,,Вземи мерки-опази кораловите рифове!“. Състезанието стимулира ученици от цял свят да създадат творба на изкуството, докато научават нови неща за значението и начините за опазване на кораловите рифове. Конкурсът е предназначен за ученици от 11 до 19-годишна възраст.

Гордост за СУ „Стоян Заимов“ – Плевен е участието на Полина Динчева от VIIIб клас. От писмото, получено от организаторите се разбира, че в конкурса са се състезавали 700 младежи и девойки.

Поздравяваме Полина за участието и представянето! Пожелаваме и следващи успехи – във всички области на науката и изкуството! Благодарим и на родителите, които подкрепят Полина!, казват от СУ „Стоян Заимов“ – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: