Поредни арести заради наркотици в Плевен, сред задържаните и непълнолетен

21.05.2020 9:40

За поредни арести заради притежание на наркотици съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Вчера в 17:00 часа в областния град на улица „Прилеп“ служители от Първо РУ проверяват „Дачия Сандеро“. Установена е самоличността на водача – 47-годишен и пътника – 40-годишен, плевенчани. Последвало е претърсване на автомобила и под дясна предна седалка е намерена залепена към седалката с магнит, кръгла кутия с диаметър 3,5 см., съдържаща бяло кристалообразно вещество. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. Лицата са задържани за срок до 24 часа.

На 19 май 2020 година около 23:50 часа в Плевен улица „‘Чаталджа“ са проверени 17-годишен, 16-годишен и 18-годишен, и тримата плевенчани. В непосредствена близост до тях е открито пликче с размери 5 х 6 см., съдържащо суха зелена тревиста маса. На място е извършен е оглед. Пликчето с тревистата маса е иззето, предстои назначаване на физико – химически анализ. Лицата са задържани за срок до 24 часа.

Снощи около 23:50 часа в областния град на улица „Чаталджа“ служители на Първо РУ – Плевен извършват полицейска проверка на 17-годишен. При личен обиск на лицето е намерено в заден десен джоб на панталона му хартиено пакетче с размери 4 х 2 см, съдържащо суха зелена тревиста маса. По данни на непълнолетния веществото е марихуана. Пакетчето е иззето. 17-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР в полицейското управление. Предстои назначаване физико – химичен анализ.

По случаите са уведомени прокурори при РП – Плевен за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Продължават работа разследващи полицаи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: