Кметът на Пордим ще се срещне днес с представители на рицарски орден

21.05.2020 7:21
Кметът на Пордим Детелин Василев ще се срещне с представители на Суверенен Орден на Свети Йоан, Рицари на Малта O.S.J. – Велик Приорат България. Това ще стане днес от 13,30 часа сградата на Общината.
В Пордим се очаква да пристигне Иван Ганчев (Велик Приор на Ордена за България) и представители на организацията.
Поводът на посещението е връчването на дарение от дрехи, трайни хранителни продукти, плодове и дезинфектанти за нуждите на Комплекса за социални услуги „Свети Мина“ в Пордим, информира СлавиМихайлов, председател на Националното сдружение на сираците в България.
Инициативата има за цел да се запознаят с нуждите и дейностите на услугите, които предлага общината за социално уязвими групи.
На срещата ще присъства и управителят на КСУ „Свети Мина“ Лидия Симеонова, която ще получи дарението. От организацията решиха да помогнат на Пордим след отправен апел от Националното сдружение на сираците в България.
Суверенен Орден на Свети Йоан, Рицари на Малта O.S.J. – Велик Приорат България е Рицарски орден, базиран в Малта, който има за цели да популяризира благородството, хуманността, милосърдието и да защитава християнството. Суверенният статут на ордена е признат от множество страни и организации, сред които и Организацията на обединените нации.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: