Полицаи и жандармеристи са включени в опазването на селскостопанската реколта в Плевенско

18.05.2020 10:07

 

С оглед наближаващия активен сезон за прибирането на селскостопанската реколта са планирани активни мероприятия за опазването й, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Мерките по охраната на реколтата вече са започнали, като за целта са ангажирани по компетентност полицейски патрули и екипи на жандармерията. Основните задачи са да бъде опазена продукцията от кражби и да се създаде организация за безопасното транспортиране. Провеждат сe срещи с представители на частните охранителни фирми и звената за самоохрана за регламентиране на обмен на информация в процеса на опазване на реколтата. С кметовете на населени места и председателите на земеделски кооперации са набелязани конкретни мерки за охрана на складови бази и площадки за съхранение на селскостопанска продукция. В хода на кампанията са планирани специализирани операции по безопасността на движение със засилено внимание върху движението на извънгабаритната земеделска техника и прикачен към нея инвентар.

При проблеми в операцията по прибиране на продукцията освен уточнените механизми на взаимодействие длъжностните лица и производителите могат да използват за сигнали и единния европейски номер 112.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: