Румен Петков в Плевен: Последните два и половина месеца са най-големият провал в историята на МВнР

18.05.2020 13:35

Последните два и половина месеца са най-големият провал в историята на Министерството на външните работи на Република България от възстановяването на държавата. Това заяви на пресконференция в Плевен председателят на ПП АБВ Румен Петков. Той обясни, че консулските служби зад граница подменят личните документи за самоличност, но отказват да подменят шофьорските книжки и това засяга повече от 1.5 милиона българи, които живеят в чужбина.

„Разбирате, че живота и работата на нашите сънародници зад граница са изключително зависими от мобилността. И за десет години МВнР не можа да създаде организация и условия за подмяна на шофьорските книжки“.

Петков подчерта недомислието на ситуацията, особено в последните месеци на карантина в целия свят и посочи, че за подмяна на шофьорска книжка с пътуване до България, ще е необходим повече от месец, като се добави и задължителния карантинен период. Вината за всичко това, което нагледно показва отношението към нашите сънародници зад граница, е на външния министър Захариева и на министър-председателя Борисов, добави той.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: