НУ „Христо Ботев“ – Плевен празнува 88 години от създаването си

17.05.2020 13:03

Днес НУ „Христо Ботев“ – Плевен отбелязва своя патронен празник и празнува 88 години от създаването си.

По този повод и предвид създалата се обстановка, тази година честванията ще преминат по различен и нестандартен начин, информират от училището.

Цветелин Горанов – директор на училището, поднесе цветя пред паметника на Христо Ботев в двора на училището и се обърна към учениците, родителите и своите колеги с приветствие, записано от местна медия.

В чест на своя патрон ръководството и екипът на училището организираха конкурс за есе, разказ, стихотворение и рисунка под надслов „Ботев в детските очи“. Учениците се включиха с голям ентусиазъм, с гордост и почит към великото дело на поета и революционер споделяха своите авторски стихотворения, разказваха с вълнение за своето първо училище, а чрез рисунки изразиха преклонението си към една от най-великите личности в българската история.

Всеки празник в НУ „Христо Ботев“ е огласен от звънките гласчета на учениците от ВГ „Ботевци пеят“ и изпълнението на песента „Очите на Ботев“ – песен, създадена специално за училището по инициатива на директора и включена в учебниците по музика за 2 клас.

И тази година това отново бе възможно, дори и онлайн. С помощта на родителите и по идея на г-жа Валентина Николова, едноименната песен отново прозвуча, за да запали искрата и да поддържа българския дух и ботевския плам в сърцата на всички.

Снимки: НУ „Христо Ботев“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: