Косене, санитарна сеч и обработка срещу кърлежи в „Кайлъка“

14.05.2020 13:18

Работници със специализирана техника, наети от областния управител Мирослав Петров, продължават дейностите по косене на тревните площи в защитена местност „Кайлъка”. Поддръжката на тревата обхваща територията от входа на парка, през Бригадирската поляна до хотел „Кайлъка“, като дейностите ще се извършват регулярно през целия летен период по график, информират от Областна администрация – Плевен.

С цел предотвратяване на инциденти и наранявания на граждани, успоредно с това се осъществява санитарна сеч на клони и сухи и опасни дървета, които предварително са маркирани от експерти. Мероприятията се извършват покрай по-главните алеи на парка и второстепенните такива, с ширина не по-малка от 2,5 м. Работи се в ивици, обхващащи от 4 м. навътре от двете страни на алеите.

След приключване на косенето, в изпълнение на Наредба № 13/2016 г. за мерките за опазването на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности, днес между 8.30 часа и 13.00 часа се проведе наземно третиране с препарат срещу кърлежи и комари. На обработените терени ще бъдат поставени предупредителни табели, на които ще е обозначена датата на обработка и препаратите, с които е третирана площта.

Снимки: Областна администрация – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: