Кметът Цветан Костадинов с обръщение към жителите на Червен бряг във връзка с извънредната епидемична обстановка

14.05.2020 14:16

„Обръщам се към всички жители на Община – Червен бряг, с благодарност за търпението и отговорното поведение в тези месеци на изпитание. С общи усилия до момента успяваме да владеем ситуацията и да не позволяваме вирусът да ни контролира, а ние – него“, казва кметът на Община Червен бряг д-р Цветан Костадинов в обръщение към жителите на общината във връзка с въведената извънредна епидемична обстановка.
„Тествахме над 150 души – хора, работещи на „първа линия”, таксиметрови шофьори, служители от Защитеното жилище, Центъра за настаняване от семеен тип, Социалния патронаж, служители от детски градини, както и медицински персонал от лечебните заведения. Добрата новина е, че нито една от пробите не е дала положителен резултат.“, добавя Костадинов.

Ето цялото обръщение на кмета Цветан Костадинов:

Уважаеми съграждани,
от днес в страната бе въведена Извънредна епидемична обстановка.
Новата мярка ще е в сила до 14 юни. С четири различни заповеди на МЗ са конкретизирани противоепидемичните мерки на териториятана страната.
По същество повечето мерки от Извънредното положение се запазват същите, както бяха до този момент. Запазва се същият режим на работа на търговските обекти. Ресторанти, кафенета, сладкарници могат да работят само на открито с изрично спазване на дистанция между клиентите и носене на защитни предпазни средства от персонала. Забраната за провеждането на масови спортни мероприятия на открито и закрито също остава в сила. Изключение от забраната се допуска за колективно спортуване за аматьори в групи до 12 души – без публика, без състезателен характер и само на открито.
Границите ни остават затворени. Остава в сила и задължителната 14-дневна карантина при влизане в България.
На изолация задължително подлежат също установени заразени с COVID-19, болните от коронавирус, изписани от болница – за период от 28 дни, а близките контактни лица на пациенти със заболяването – за 14 дни.
Обръщам се към всички жители на Община – Червен бряг, с благодарност за търпението и отговорното поведение в тези месеци на изпитание. С общи усилия до момента успяваме да владеем ситуацията и да не позволяваме вирусът да ни контролира, а ние – него.
Тествахме над 150 души – хора, работещи на „първа линия”, таксиметрови шофьори, служители от Защитеното жилище, Центъра за настаняване от семеен тип, Социалния патронаж, служители от детски градини, както и медицински персонал от лечебните заведения. Добрата новина е, че нито една от пробите не е дала положителен резултат.
Общинският оперативен щаб благодари и на всички работодатели на територията на общината, които направиха всичко възможно, за да запазят работните места. Факт е, че производствените процеси в големите ни предприятия и фирми не са спирали и то благодарение на създадената организация и стриктно спазване на противоепидемичните мерки.
Скъпи съграждани, призовавам ви да продължим все така отговорно и зряло да спазваме и новите разпоредби на Министерството на здравеопазването във връзка с обявената епидемична обстановка. Да мобилизираме силите си, за да може скоро да се върнем към нормалния начин на живот.
С уважение,
Д-р Цветан Костадинов –
кмет на Община Червен бряг

#тагове:

НАЙ-НОВИ: