Нови дати на кандидатстудентските изпити за Медицина и Фармация в МУ – Плевен

13.05.2020 9:51
Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) отмени провеждането на присъствени предварителни кандидатстудентски изпити за бакалавърските и магистърските специалности след обявеното от 13.03.2020 г. извънредно положение и усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната. За това информират от Пресцентъра на висшето училище.
На онлайн заседание на Академичния съвет се взе решение за провеждане на онлайн предварителни кандидатстудентски изпити единствено за бакалавърските специалности. Определени бяха две дати за провеждането им – 9 и 16 май. Общо 92 кандидат-студенти заявиха желание да се включат в тях.
Следвайки препоръките на Министерството на образованието и науката, висшето училище взе решение за провеждане на присъствени кандидатстудентски изпити за магистърските специалности „Медицина“ и „Фармация“ и определи нови дати за явяване – изпитът по биология ще се проведе на 07 юли, а този по химия – на 10 юли. Кандидат-студентите, подали заявления за предварителните изпити за тези специалности, автоматично се пренасочват за участие в редовната сесия. Тези кандидати следва да добавят в профилите си копие на дипломата си. Таксите, платени за явяване на предварителната сесия, са валидни за редовната. Кандидат-студентите, които не са се регистрирали за участие в изпити до този момент, подават заявления, като прикачват копия на дипломата и документ за платена такса в модула за кандидат-студенти в Информационната система на МУ-Плевен. Срокът за подаване на документи онлайн е 20 юни – 03 юли 2020 г.
Предварителните кандидатстудентски изпити за бакалавърските специалности на Медицински университет – Плевен се проведоха изнесено през февруари и март в градовете Враца, Монтана, Велико Търново, Видин и Разград, и онлайн през май. Датата за явяване на редовния кандидатстудентски изпит по биология за тези специалности се запазва – 21 юли 2020 г. Кандидат-студентите, положили успешно предварителните изпити, подават диплома и заявяват участие в класирането в горепосочения срок. Кандидат-студентите, утвърдени за ранен прием, трябва де се запишат в срок от 20.06. до 03.07.2020 г. Незаписаните в този срок могат да заявят участие в редовната изпитна сесия.
Запазват се сроковете за прием на документи и датите за явяване на изпити за специалностите с прием след завършена степен на висше образование.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: