Деца от Артшкола „Колорит” – Плевен са победители на конкурс в Русия

10.05.2020 18:18

Пет деца от арт школа „Колорит” са Лауреати на международния конкурс за детско и младежко изобразително творчество „МАЭСТРО”, провел се град Брянск в Русия. С лауреатски звания са удостоени деветгодишните Анна Петрикова и Румен Константинов, Полина Петрова – 11г., Ив-Кристиян  Недков – 15г. и Християния Василева – 17г., информира Майя Ананиева, ръководител на артшколата.

Конкурсът е посветен на света на изкуствата. Темата по която са рисували участниците от различни страни по света е била „Театър”. Театърът, който обединява под един покрив всички видове изкуства и техния синтез в различните епохи  и национални култури. Театърът като емоция, достигаща по най-прекия път към сърцето  и разума на човека.  Плевенската школа е имала своя цялостна концепция за участие в това световно предизвикателство. Децата от школата са рисували различни емоционални състояния на актьори в роля. Всички са рисували живопис със сухи пастели, което направило колекцията от рисунки впечатляваща и успешна.

Организатори на конкурса са Департаментът за култура на Брянска област, Градската управа  и Брянската детска художествена школа в рамките на Международния проект „Твоите духовни съкровища”.

Снимки: Артшкола „Колорит” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: