ОУ „Валери Петров“ с отворено писмо срещу решение за сградата на бившето „Марин Дринов“

07.05.2020 16:18

Отворено писмо бе изпратено днес от ОУ „Валери Петров“ – Плевен до медиите, като получатели са посочени министър-председателя, Комисията по образование към НС, министъра на МОН,областния управител, председателя на Общински съвет – Плевен и кмета на Община Плевен.

В писмото от най-новото плевенско училище възразяват срещу решението на ОбС-Плевен от 30 април т.г., с което се предоставя сградата на бившето училище „Марин Дринов“ на ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия за нуждите на факултет. От ОУ „Валери Петров“ посочват, че тази сграда е предоставена с решение на  местния парламент на Плевен на тях още през лятото на 2018 г. с Решение 994/28.06.2018 г. 

Явно и двете образователни институции имат нужда от сграда, но какво налага да се пренебрегне предходно решение на Общинския съвет и да се вземе друго?, питат от ОУ „Валери Петров“ – Плевен. И добавят, че в него се обучават над 500 ученици на две смени като се ползват сгради на други две училища, които са на голямо разстояние едно от друго. Очакванията на екипа и родителската общност беше, че ОУ „Валери Петров“ ще получи самостоятелна сграда, обезпечена със съвременна физическа среда, подходяща за провеждане на учебен процес, кореспондиращ с най-новите тенденции в българското образование, се казва още в отвореното писмо.

Очаквайте още по темата!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: