В община Никопол продължава дезинфекцията на селищата

07.05.2020 8:49
Въпреки метереолигичната обстановка и през вчерашния празничнен ден в селищата на община Никопол продължиха мероприятията, свързани с дезинфекцията на улиците, площадите, детските площадки, паркови пространства и други обществени места. За това информира чрез социалната мрежа фейсбук кметът Ивелин Савов.
При строго спазване на всички санитарно-хигиенни изисквания, за пореден път по график, с помощта на специално оборудвана кола на РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Белене и специалисти от общинска администрация – Никопол се извърши дезинфекция на посочените обекти.
Решението на правителството за поетапно отпускане на строгите мерки в борбата срещу заразата не означава да бъдем безотговорни и недисциплинирани,казва Савов.
Противоепидемичните мерки, препоръчани от Министерство на здравеопазването, трябва да продължат да се спазват, за да не губи смисъл направеното до тук и като финансов, и като човешки ресурс. От това зависи здравето и живота на всички.
РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЩИНА НИКОПОЛ БЛАГОДАРИ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ И ДОБРОВОЛЦИТЕ, КОИТО ЕЖЕДНЕВНО ИЗПЪЛНЯВАТ ОТГОВОРНАТА ЗАДАЧА ЗА ОСИГУРЯВАНЕ МЕРКИТЕ НА ПРЕВЕНЦИЯ В БОРБАТА С КОВИД -19. ТЕЗИ МЕРКИ СА ЖИВОТОСПАСЯВАЩИ.
Дезинфекцията на населените места ще продължи и през следващите дни по утвърдения график.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: