Братчета дариха спестяванията си на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен

04.05.2020 12:28

По време на пандемия от COVID-19  и предимно стряскащи новини дойде ред и на хубава новина. Плевенчанчетата Антонио и Евгени Гъркови от 1 клас на ОУ „Валери Петров“ – Плевен направиха изключително благороден и по детски чист жест – дариха всичките си спестявания на Клиника по анестезиология и интензивно лечение(КАИЛ) към УМБАЛ „Д-р Георги Странски“. Идеята им хрумнала, след като видели по новините, че дете от Добрич е дарило спестяванията си и те решили да направят същото.

На 17 май първолачетата ще навършат 8 години. Те дават всичките си спестявания, събрани по празници, за да бъдат полезни на своя град. Семейството попитало свой познат лекар с какво могат да бъдат полезни и след съвета му купило пералня със сушилня за Клиниката, а с парите на децата е купена количка за бельо.

От болницата изказват своите най-искрени благодарности на сем. Гъркови и своята радост, че такива достойни български деца растат в нашия град. От Клиниката са изготвили за децата грамоти, а до директора на училището им ще бъде изпратено благодарствено писмо от персонала на КАИЛ.

Снимки и информация: УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: