РУО – Плевен с информация за приема на ученици със СОП в 8 клас

03.05.2020 10:10

Учениците със специални образователни потребности, които се обучават по индивидуални учебни програми получават удостоверение за завършен VII клас /по чл. 120, ал. 7 от Закона за предучилищното и училищното образование/. Те продължават обучението си  в VIII клас, по профили и специалности от професии, след насочване от комисия, съобразно становище на Регионалния екип за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците със специални образователни потребности (РЕПЛРДУСОП) към Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование (РЦПППО) – Плевен.

Родителите на учениците със специалните образователни потребности подават заявление, по образец, до Директора на Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование (РЦПППО) – Плевен, в периода от 04.05.2020 г. до 21.05.2020 г., включително.

Във връзка с епидемиологичната ситуация и въведеното извънредно положение в страната и указанията на министъра на здравеопазването и министъра на образованието и науката, подаването на заявлението, съпътстващо пакета от документи, се извършва по електронен път. В тази връзка, на сайта на РЦПППО – Плевен http://rcpleven.com/home.htm, в рубриката „Дистанционно обучение“ е публикуван образец на заявление, което може да разпечатате и попълните. При необходимост от техническа помощ, може да потърсите съдействие от страна на директора на училището, в което се обучава ученикът в VII клас през настоящата учебна година.

Заявлението, с подредени желания на ученика, е част от комплекта документи и в него задължително се вписва телефон за връзка.

Необходими документи към заявлението:

  1. оригинално медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика, за липса на противопоказания при кандидатстване по профил или по специалност от професия;
  2. копия на документи, съдържащи информация за здравословното състояние (ТЕЛК, НЕЛК, протокол от специализирана по профила на заболяването лекарска консултативна комисия, др.) и социалното положение на детето, документи, издадени от съда, както и други документи, които имат отношение към обучението и образованието на ученика.

Документите, се подават по един от следните начини:

  • на електронен адрес: [email protected] се подава само заявлението.
  • останалите документи се подават чрез Български пощи или чрез куриер на адрес: гр. Плевен, ул. „Георги Кочев“ № 66, Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование (РЦПППО).

При обективна невъзможност да бъдат изпратени чрез някой от изброените по-горе начини и след отмяна на  извънредното положение в Р България до 21.05.2020 г. документите могат да се подадат на място в Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование (РЦПППО) – Плевен, ул. „Георги Кочев“, № 66 по следния график: от понеделник до петък от 09.00 ч. до 16.00 ч.

След насочване на учениците от комисията, родителите следва в срок до 17.00 ч. на 03.07.2020 г. да ги запишат в училището, в което са насочени.

Допълнителна информация можете да получите на тел.: 064 800 476, Виолета Василева- председател на комисията и на тел.: 064 805 188, Силвия Николова-директор на РЦПППО.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: