В НУ „Христо Ботев“ – Плевен монтираха терминал за лицево разпознаване и измерване на телесна температура

30.04.2020 7:37

НУ „Христо Ботев“ – Плевен е първото училище, което постави на входа си терминал за разпознаване на лица и измерване на телесната температура.

Инициативата за закупуването на такъв вид устройство е на директора на училището, а той самият допринася за осъществяването й с лични средства от заплатата си като общински съветник.

Целта на закупуването и монтирането му е превантивно да се вземат мерки за опазване наживота и здравето на учениците и служителите в училището, не само в условията на пандемията с COVID 19, но и при всички останали вирусни инфекции, с които непрекъснато се сблъскваме.

Устройството разполага с богат набор от приложения – модул за безконтактно измерване на температурата, дистанционен сензор, HD камера и 5-инчов HD дисплей.

В базата му данни могат да се съхранят до 10 000 лица. Уредът е сертифициран, а използването му – съобразено със Закона за защита на личните данни.

Най-важното от тях е, че още с влизането във входа, на всяко дете ще бъде измервана телесната температура и при показатели над 37,2о С, уредът подава звуков сигнал, при което ще се сигнализират медицинското лице в училище, родителите и личните лекари.

Друга важна функция, с която разполага, е лицево разпознаване. То ще подпомага пропускателния режим, а това от своя страна ще допринесе за по-голямата сигурност на учениците.

Информация и снимки: НУ „Христо Ботев“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: