Пациент с коронавирус е починал в УМБАЛ-Плевен, две излекувани жени са изписани вчера

30.04.2020 9:11

За първи случай в Плевен на починал пациент с положителна проба за коронавирус бе съобщено тази сутрин на брифинга на Националния оперативен щаб. Става въпрос за жена, която е починала в спешно приемно отделение, научихме от говорителя на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен Момчил Цветков. Тя е приета в много тежко състояние, интубирана е на място в спешното отделение, но въпреки усилията на мециците е починала.

Взетата й е проба за коронавирус е положителна. Жената /на 43 г./е била с множество заболявания, а състоянието й се е влошило бързо.

Две жени – на 40 и на 50 г. са изписани вчера от УМБАЛ – Плевен след като са лекувани от коронавирусна инфекция и са дали две отрицателни проби. Те сега ще трябва да останат под 28-дневна домашна карантина, уточни Момчил Цветков.

Две медицински лица от УМБАЛ – Плевен са сред заразените с COVID-19. Това са лекар и медицинска сестра от отделението по хемодиализа в Клиниката по нефрология. Имали са контакт със заразен с коронавирус пациент, който обаче е бил без симптоми. Направените впоследствие проби на лекаря и мед. сестра са положителни. Двамата са под карантина в домовете си.

В момента в УМБАЛ – Плевен се лекуват 18 пациенти с COVID-19 – от тях 16 са в Инфекциозна клиника, а двама в интензивно отделение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: