Фейсбук група на децата от община Гулянци радва с талант, красота и позитивизъм

29.04.2020 11:06

Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Гулянци, по предложение на секретаря Александър Мичев, взе решение за създаване на фейсбук група „Остани у дома – бъди отговорен! – МКБППМН и децата от община Гулянци”. Целта на комисията е децата и младежите от общината, а и не само, да си останат у дома в дните на извънредното положение. Това е част от превантивната дейност на комисията в момент, в който заради противоепидемичните мерки е спряна традиционната групова и индивидуална работа с деца.

Само за няколко дни страницата събра достатъчно последователи, за да оправдае съществуването си и в последвалия месец се доказа като успешно средство за изява на талантите, дарбите и възможностите на децата. В момента тя е предпочитано място за над 1400 души, не само от община Гулянци, но и от цяла България и отвъд граница и членовете непрестанно се увеличават.

В усложнената епидемична обстановка, когато от всякъде ни залива информация за COVID-19, това място в интернет пространството радва с красота, позитивизъм и талант. Групата е жива, динамична и ежедневно поднася предизвикателства на своите последователи. За един месец бяха организирани редица конкурси, целящи да стимулират талантите и творческото мислене на децата, да ги ангажират с музика, танци, традиции и изкуство – „Гулянци търси талант”, „Лазарувене и Каца Маца”, „Моят домашен любимец”, „Женската красота от нашия край”, „Гулянски рецепти”, „Креативно мислене”, „Боядисване на Великденски яйца”. Редовно администраторите на групата поставят задачи свързани с историята, математиката, физиката и други науки. Особено атрактивни се оказаха „Героите сред нашите деди”, „Българска и световна поезия”. Спортът също има място в групата под формата на конкурс за футболни умения от дома и редовната порция упражнения от Александра Димитрова, която е шампионката по бодибилдинг на България за 2019 година и четвърта в света. Тя не е единствената известна личност, съпричастна с децата в тази трудна и необичайна за тях ситуация. Най-добрата българска баскетболистка Полина Цекова и актрисата и модел Диляна Попова, която родом е от Гулянци, също отправиха своите послания към децата на община Гулянци.

Групата „Остани у дома – бъди отговорен!” вече има и своите благодетели, които даряват от сърце и според възможностите си, за да допълнят и подпомогнат наградния фонд, осигурен от средствата за дейност на МКБППМН – Община Гулянци или просто за да зарадват дете в нужда. Сред участниците в конкурсите също има деца, които отстъпиха наградите си на други деца, което е сред най-красивите и благородни постъпки.

Колкото и да ви разказваме за групата „Остани у дома – бъди отговорен!”, това е място, което трябва да се посети. Ако имате нужда от надежда, творчество, красота и приятелство в тези трудни дни, минете от там и се убедете, че всичко това го има в изобилие около нас – в очите на децата, в техните стихове, песни и картини, в сръчните им ръце, в бързата им мисъл и несекващо любопитство.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: