Златни награди за малки художници на Артшкола „Колорит” от световния фестивал „Малък Битолски Монмартър”

29.04.2020 7:53

Три деца от Артшкола „Колорит” печелят „Златна палитра” – най-високото отличие на Световния арт фестивал „Малък Битолски Монмартър 2020” в Република Северна Македония, информирма ръководителят на школата и арт педагог Майя Ананиева.

Отличените деца са Ева Георгиева –7г., Лора Чолакова – 9г. и Румен Константинов – 10г. Ева печели с пастелната си рисунка „Легнала котка”, Лора с „Портрет на момиче с очила” – сух пастел, а Румен за живописната творба „Момиче с котенце”.  Почетен Диплом е присъден на Лилия Янкова – 8г. за рисунката ”Портрет на момиче с  обици” и Катрин Илиева – 13г. за „Актьор в роля”. Колекцията от рисунки на школа „Колорит” печели „Златна палитра” и наградата Участник в световния арт форум.

Плевенската школа за 26-ти път е сред световните лидери в областта на детското изобразително изкуство. В това издание на престижния конкурс са взели участие 13,371 творби на деца и младежи от 33 страни от различни континенти. Международната изложба ще бъде експонирана  в Националната галерия „Montmartre” – Битоля. Организатор на Световния арт фестивал е Детското арт  студио „Св. Св. Кирил и Методий” в град Битоля.

Снимки: Артшкола „Колорит” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: