РП – Плевен с 29 нови дела за нарушаване на мерките, свързани с извънредното положение

28.04.2020 16:13

За периода от 21 до 27 април 2020 г. Апелативна прокуратура – Велико Търново взе на специален надзор нови 62 броя досъдебни производства, образувани във връзка с извършени нарушения, свързани с извънредното положение. Така наблюдаваните дела от началото на обявяване на извънредното положение стават общо 214 броя. За това информират от Пресцентъра на Прокуратурата.

Новообразуваните дела, взети на специален надзор, са за нарушаване на мярка – поставяне под карантина или за преминаване през изграден от органите на МВР КПП, без неотложност на пътуването, чрез деклариране на неверни данни, като делата са на: РП – Плевен /29 бр./, РП-Русе /16 бр./,  РП – В.Търново /6 бр./, РП – Г. Оряховица /3 бр./, РП – Свищов /3 бр/, РП – Севлиево /4 бр./, РП Габрово /1 бр./.

Привлечени са и първите лица в качеството на обвиняеми, като две от тях вече са осъдени по повдигнатите им от прокуратурата обвинения за нарушаване на карантинните мерки.

Прокуратурата обръща внимание на гражданите, че напускането на дома през периода на карантина от лицата, по отношение на които е определена такава мярка, както и декларирането на неверни данни при преминаване на КПП, изградени от органите на МВР, е престъпление, наказуемо с лишаване от свобода до 5 години и глоба.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: