Петима са с положителни проби за COVID-19 в община Гулянци, под карантина са 150 души

28.04.2020 15:35
Общо 150 са лицата от община Гулянци поставени под карантина във връзка с епидемичната обстановка от началото на март досега. Най-голяма част от тях са хора пристигнали от чужбина. Сред карантинираните лица има също международни шофьори и служители на шивашка фирма „Мизия 99” гр. Плевен, в един от цеховете на която бяха констатирани случаи на заболяването. За това съобщават от Пресцентъра на Община Гулянци.
Общо пет души от общината са с положителни проби за COVID-19. Всички са в добро състояние, в домовете си под карантина.
За нарушаване на противоепидемичните мерки до момента от длъжностните лица при Община Гулянци са съставени 15 акта, предимно за събиране на групи и за непоставена маска на обществено място.
Община Гулянци разчита на съвестното и отговорно отношение на гражданите, за да успее да се справи с усложнената епидемична обстановка. Местната власт прилага националните и местни мерки по отношение на COVID-19, осъществява контрол по изпълнението им и не на последно място оказва помощ и съдействие на хората, които имат нужда. За да има ефект от цялата организация, енергия и ресурс е нужно и разбиране и съпричастност от страна на гражданите. Община Гулянци благодари на всички, които в дните от 13 март насам спазват мерките, съдействат на властите и не нарушават правилата. Те доказаха, че са активна част от общество и дават своя принос в овладяване на ситуацията.
Гражданите могат да подават сигнали, ако станат свидетели или имат информация за нарушения на противоепидемичните мерки на тел: 112 или 06561 2196. Анонимността е гарантирана.
За въпроси и съдействие могат да се обръщат към кметовете по места или на телефоните, посочени в сайта на общината – в категорията COVID-19, на фейсбук страницата ни и в информационния блок на Кабелна телевизия Гулянци.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: