Топлофикация – Плевен инвестира в нова когенерираща инсталация

27.04.2020 11:11

Директорът на Топлофикация –  Плевен инж. Йордан Василев съобщи, че ще бъде направена сериозна инвестиция в нова когенерираща инсталация.

„Поради нарастващите законови изисквания към отделяните от топлофикационните дружества азотни окиси в атмосферния въздух се налага да направим новъведения. Те ще допринесат за подобряване на въздействието на работата на дружеството върху околната среда. В тази връзка работим по проект за изграждане на когенерираща инсталация, която да ги замени. Газовата турбина ще бъде изключително модерна и ще отговаря на най-високите екологични стандарти. Новата мощност ще замести 2 от вече остарелите енергийни котли, които се налага да бъдат изведени от експлоатация.“ – обясни изпълнителният директор на плевенското топлофикационно дружеството инж. Василев.

Той определи поставените цели като „амбицизиони“, като допълни, че за лятото са планирани още частичен ремонт на газовата турбина, подмяна на части в съществущата когенерация, както и ремонт на турбогенератор 2.

„Готови сме с разчетите за необходимите резервни части във връзка с изпълнението на всички ремонтни дейности и правим последни уточнения с фирмите, които ще ни доставят самото оборудване.“ – каза инж. Василев.

Изпълнителният директор допълни още, че наред с генералните ремонти, ще се извършат и обичайните профилактики по топлопреносната мрежа и абонатните станции.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: