ВВВУ „Георги Бенковски” стартира онлайн прием на курсанти и студенти

27.04.2020 15:31

С цел облекчаване условията за прием на курсанти и студенти екип от ВВВУ „Георги Бенковски” подготви и започна реализацията на платформа за онлайн провеждане на изпитите. Това информират от Пресцентъра на висшето училище.

Първите кандидат-курсанти и студенти, които трябваше да положат изпит през м. март и поради наложената карантина не можеха да се явят, направиха това този уикенд – онлайн. Те са от цялата страна.

Кандидатите работиха по общообразователния тест и теста по английски език в реална онлайн среда. При започване на изпита се блокират  други приложения , за да се гарантира самостоятелната работа на кандидата. Системата  автоматично проверява , оценява и класира кандидатите по резултатите към момента.Изпитът се наблюдава и записва.

През седмицата ще се проведе тест и интервю за оценка психологическата пригодност на кандидат- курсантите.

Кандидатите за обучение по 6 авиационни военни специализации  за курсанти и по 4 инженерни специалности за студенти могат да заявят желанието си онлайн.Попълването на документите отнема само 20 минути и е приложение в сайта на Училището.

Системата за дистанционно обучение на курсанти и студенти, както и за магистърските програми се подготвя под ръководството на заместник-началника/заместник- ректора по учебната и научна и научна част  на ВВВУ „Георги Бенковски” подполковник доц.д-р инж. Асен Маринов. Конкретната разработка е дело на Мариян Апостолов /бивш възпитаник на Училището/ и капитан инж.Николай Кънчев-асистент в катедра „Авиационна техника и технологии“. Реализацията на първия онлайн кандидат-курсантски и студентски изпит в новото летоброене на ВВВУ „ Георги Бенковски” бе реализиран от екип на отделение „Учебна и научна дейност“ с началник подполковник Димитър Димитров – капитан Георги Кръстев и старши експертите Красимира Йолова и Стоян Стоянов.

В условията на извънредно положение и карантина срока за предварителния прием е удължен до 29 май 2020 г. А кандидатите ,преминали през първите изпитни тестове ще се явят на задължителните изпити по физическа подготовка и медицински прегледи след отмяната на противоепидемиологичните забрани.

Снимки: ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия

#тагове:

НАЙ-НОВИ: