Започна тестването за COVID-19 на таксиметровите шофьори в Червен бряг

24.04.2020 17:39
От днес е започнало тестването на таксиметровите шофьори в Червен бряг за COVID-19. Двама са дали положителни проби. Резултатите са получени от направените им бързи тестове, затова им е взета проба и за PCR тест, информират от Пресцентъра на Общината. Пробите са изпратени за верифициране в специализирана лаборатория в гр. Плевен. Едва след като излязат резултатите и от тези тестове ще може да се говори за новозаразени с коронавирус в Червен бряг.
Кметът на Община Червен бряг се обръща с молба към всички съграждани – да не се разпространява в социалните мрежи информация, свързана с коронавируса, преди тя да е официално потвърдена от Общинския оперативен щаб.
Припомняме, че вчера Община Червен бряг закупи 100 бързи теста, за безплатно изследване за Covid-19 на всички таксиметрови шофьори, упражняващи дейност на територията на общината.
Тестването на таксиметровите шофьори ще продължи и през следващите дни.
Достоверна информация за заразени лица ще се подава само от Общинския оперативен щаб, чрез официалната страница на Община – Червен бряг и на официалния профил на Общината във фейсбук.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: