Афишните колони в Плевен – облечени в бяло, очакващи първите културни събития след COVID-19

24.04.2020 13:01
От няколко дни афишните колони в Плевен са облепени в бяло. И те, както повечето плевенчани, са в очакване на първите културни събития след отмяна на извънредното положение заради COVID-19 и разхлабване на мерките.
Във фейсбук кметът на Плевен Георг Спартански коментира, че при един от обходите си на града обърнал внимание на нелицеприятната гледка, която представлявали афишните колони – дебел няколко см пласт афиши по всяка колона, висящи парчета хартия, „общото впечатление беше като за скъсана черга“.
След това той е разпоредил да се почистят колоните и подготвени за времето, когато културни събития LIVE ще станат възможни и рекламните афиши ще приканят публиката отново.
„И понеже гледката на голи, на места с избила ръжда ламарини не е от най-приятните, разпоредих на директора на ОП „Акварел“ да облепят колоните с опакото на стари плакати, т.е.в бяло. А ако трябва да се правя на философ или да се изразя по-поетично, нека кажа, че бялото поле на колонките е покана към културния живот да „възкръсне“ отново и дано по-бързо! И дано след преживяното изпитание с COVID-19 човечеството си е научило урока и оправдаем собствените си очаквания за нова и „бяла“ страница в живота ни, която да напишем на чисто…“, добавя Герг Спартански.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: