Незаконен боен арсенал открит в дома на 44-годишен в Горна Митрополия

24.04.2020 9:58

На 23 април 2020 година в 11:00 часа в село Горна Митрополия е извършена проверка в дом, обитаван от 44-годишен, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Установени са три въздушни пушки – без марки и номера, с поставени оптични прибори върху две от тях, пригодени за стрелба с боеприпаси; газ – сигнален пистолет „Зораки“ – кал.9 мм, с поставена самоделна цев /с празен пълнител/, два боеприпаса – сигнални ракети, патрон – 7,5 х 45 мм. с оловен проектил; дървена полуложа; дървен приклад с част от полуложа; бутало с част от пружина; част от заключващ механизъм от въздушна пушка; лост за зареждане на въздушна пушка, цевна кутия, метална поцинкована тръба – тип ВиК, с характерни нарези върху нея, пригодена за цев.

Незаконният арсенал е иззет с протокол за претърсване и изземване при условията на чл.161, ал.2 от НПК. Предстои назначаване на балистична експертиза. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.339, ал.1 от НК, по което продължава работа разследващ полицай и екип на РУ – Долна Митрополия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: