С виртуална изложба Артшкола „Таланти“ показва постиженията на младите си творци

23.04.2020 9:11
В Къщата на художниците – Плевен снощи трябваше да бъде открита поредната нова експозиция – годишната изложба на Арт школа “Таланти”. Все още не можем на живо да се порадваме на изкуството, на творците, които го създават, да пообщуваме и разпуснем душите си. Но съвременните електронни средства ни дават възможност да го направим виртуално, казва уредникът на артцентъра Татяна Любенова.
Арт школа “Таланти” не за първи път гостува в Къщата на художниците. Вече шест години школата подготвя деца на различна възраст в сферата на изобразителното и приложното изкуство, обучава в различни стилове и техники малките творци. Има 19 осъществени изложби в страната и зад граница. Спечелени награди от конкурси. Школата предлага подготовка за кандидатстване в паралелки с изобразително изкуство и обучение за кандидат-студенти.
В настоящата виртуална експозиция са представени творби, рисувани от деца на възраст от 6 до 19 г. Изложбата трябваше да бъде с благотворителна цел “ЗАЕДНО ЗА ДЕЦА – ТАЛАНТИ”. Надяваме се, когато всичко с пандемията приключи, отново да бъдем в залите на Къщата и тази благотворителна идея да бъде реализирана по същество, отбелязва Татяна Любенова.
До 9 май на страницата на Къщата на художниците ще можете да посетите виртуалната изложба на малките таланти.
РАЛИЦА ПЕТРОВА изучава Art Life Coach в Институт па Експресивни изкуства и Арт терапия гр. София и „АРТ ТЕРАПИЯ И ТРУДОТЕРАПИЯ“ във Великотърновски университет, където през 2005 г. завършва „Факултет по изобразителни изкуства“, специалност „Педагогика на обучението по изобразителни изкуства”, специализира графика при проф. Мотко Бумов и ас. Милен Джановски.
Тя е художествен ръководител на арт школа „ТАЛАНТИ“ – гр. Плевен. Школата предлага арт терапевтични курсове за възрастни. Курсовете се водят в група с предварително записване на тел. 0889 46 47 49 или на [email protected].
„Арт терапията помага много, виждам това в очите и усмивките на хората след курс. Няма нищо по-силно от това да се чувстваш свободен. Но от всичко най- много на сърце са ми децата!“ – споделя Ралица Петрова.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: