В Червен бряг ще тестват всички таксиметрови шофьори за COVID-19, РЗИ влезе на проверка в три големи фирми

23.04.2020 17:40
Община Червен бряг закупи още 100 бързи теста  за COVID-19, информират от Пресцентъра на местната управа. Във връзка с доказаните два случая на коронавирус от Червен бряг, Общинският оперативен щаб нареди да бъде извършена незабавна дезинфекция на стоянките на такситата и в сградата на Детската градина, в която е работела съпругата на таксиметровия шофьор.
От утре започва и тестването на всички таксиметрови шофьори и контактни лица на двамата заразени.
Междувременно представители на РЗИ – Плевен днес инспектираха три от големите фирми в Червен бряг – Палфингер, Боряна и Калинел. Проверките целяха да се установи спазват ли се изискванията и предписанията за ограничаване разпространението на коронавируса в производствените терени и помещения. Не бяха констатирани никакви нарушения. Нещо повече – пред кмета на Община – Червен бряг инспекторите от РЗИ са изразили задоволството си от адекватните действия на ръководствата на съответните фирми и осигурените противоепидемичните мерки за работниците и служителите, за да продължи работния процес.
От своя страна ръководствата на трите фирми излязоха с предложение – да направят ново голямо дарение на Община – Червен бряг, за да бъдат закупени надеждни тестове за всички таксиметрови шофьори от града.
„Искаме да помогнем на Общината в този момент, защото в лицето на д-р Костадинов виждаме кмет, който действително работи и само за 6 месеца доказа, че нещата започват да се променят, нещо, което не беше се случвало в последните 20 години” – каза изпълнителният директор на „Боряна” АД, Мирослав Макавеев. Той призова всички работодатели на територията на общината да се включат в Дарителската кампания в борбата с Covid-19.
Снимка: Община Червен бряг, Пресцентър
#тагове:

НАЙ-НОВИ: