Приключи първият Общински онлайн конкурс, посветен на Земята

22.04.2020 13:35

При изключително голям интерес приключи първият Общински онлайн конкурс на тема “Нашата крехка планета”, посветен на Деня на Земята – 22 април. Организатори на конкурса са Община Долна Митрополия чрез Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси (ОЦИДЗИ) в село Байкал. Конкурсът стартира в седмицата, обявена от Министерство на образованието и науката като “разтоварваща” за учениците. Освен рисунки от общинските детски градини и училища се получиха и рисунки от цялата страна – Шумен, Варна, Пловдив, Самоков, Севлиево, Плевен.

Общият брой са 52, разпределени в 4 възрастови категории:детски градини, ученици 1-4 клас, ученици 5-7 клас и 8-12 клас. Участниците изпращаха снимки на своите творби на електронната поща на Общинският център и след това те бяха публикувани на официалната страница на ОЦИДЗИ в социалната мрежа фейсбук.

Децата и учениците са успели по неповторим начин да претворят своето виждане за проблемите на планетата и са предложили идеи за намаляване на последствията от замърсяването на околната среда.

Конкурса се провежда с партньорството на Европейският проект SPACE EU (предходен SPACE AWARENESS – Информираност за Космоса) на който ОЦИДЗИ с. Байкал е партньор по разпространението.

Журирането на творбите се осъществи от Красимира Боянова, секретар НЧ “Пробуда-1925”, с. Байкал и ръководител на “КРАСИ АРТ” и Иво Джокин, директор ОЦИДЗИ с. Байкал и ръководител Школа по живопис “Дъга”.

С оглед на това, че поради големият интерес в конкурса се включиха и ученици от цялата страна, журите реши да извърши журирането в две отделни направления: Класиране на ниво общински детски градини и училища и Класиране на ниво детски градини и училища от страната.

Протоколът с резултатите от класирането може да бъде видян на фейсбук страницата на Общински център за извънучилищни дейности с. Байкал. Всички участници ще получат грамоти и подаръци след отмяна на извънредното положение в страната.

Организаторите на конкурса изказват своята голяма благодарност на всички участници и техните учители, родители за показаното творчество, вдъхновение и креативност и се надяват, че догодина този конкурс може да прерасне в национален.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: