Патронен празник чества днес ОУ „Валери Петров“ – Плевен

22.04.2020 8:49

Днес,  22.04.2020 г., отбелязваме 100 години от рождението на писателя, драматурга и преводача Валери Петров.

Днес е и патронният празник на ОУ „Валери Петров“ – Плевен, през 2017 година училището се прероди с достойното име на твореца. В условията на социална изолация и дистанционно обучение, празникът обедини учениците, които в седмицата преди 22април в електронна среда  създадоха виртуална изложба, електронни книги, презентации, стихове и есета, посветени на празника /достъпни са на сайта на училището/. Следвайки  традициите, завещани от патрона Валери Петров – учениците учат, творят, успяват.

В приветственото слово към училищната общност Ирен Димитрова- директор на училището, честити празника с думите:

„На 22 април ОУ “Валери Петров“ отбелязва своя патронен празник. Денят е важен за цялата училищна общност, но в летописната книга ще остане като празник по време на пандемия.

Светът е разтърсен от ожесточена борба с вирус, причинил много човешки страдания. В това предизвикателство, повече от всякога, трябва да бъдем  единни и да проявим отговорност. Нека животът победи!

На празника ни, когато отбелязваме и 100-годишнината от рождението на нашия патрон – Валери Петров, искам да благодаря на целия училищен екип – учители, родители и ученици, за ентусиазма, усилията, търпението, дръзновението, стремежа за успех, проявявани както в ежедневието, така и в условията на извънредно положение.

Честит празник!

Бъдете здрави!

Ще настъпят и по-добри дни, скоро!“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: