Още пет случая на нарушване на домашната карантина в област Плевен

22.04.2020 8:54

Пет случая на нарушаване на домашна карантина разследва плевенската полиция под надзора на прокуратурата, информират от Пресцентъра на ОДМВР.

На 21 април 2020 година при извършена проверка на адрес на поставен под карантина в град Червен бряг е установено, че 48-годишен не пребивава в жилището, с което е нарушил наложените от РЗИ предписания.  На същата дата не е намерен в дома си и 54-годишен от същия град. 42-годишен жител на село Асеново също е нарушил домашната карантина.

Около 13:20 часа в град Плевен на улица „Българска авиация“ по време на изпълнение на контролно-пропускателна дейност служители от Първо РУ – Плевен установяват, че 49-годишен плевенчанин е нарушил мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората – т.6 от Заповед № РД-01-130/17.03.2020 г. на министъра на здравеопазването на Република България, свързана с предотвратяването, разпространението на вируса Covid-19. По случаите са започнати досъдебни производства. В същото нарушение е засечена и 31-годишна жителка на град Искър. Срещу нея е образувано бързо полицейско производство.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: