Арести за притежание на наркотици в Белене и Червен бряг

21.04.2020 10:11

На 20 април 2020 година около 19:30 часа в град Белене на улица „Гео Милев“ е проверен 21-годишен местен жител. Установено е, че той държи бяла пластмасова кутийка, съдържаща 52 таблетки, с различна големина и цвят, както и прозрачен хартиен свитък с дължина около 3 см. и ширина около 1 см., съдържащ две съцветия от суха зелено – кафява тревиста маса. Младежът е заявил, че таблетките са негови лекарства, а сухата зелено – кафява тревиста маса е марихуана, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен. Предал ги е с протокол за доброволно предаване. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. Притежателят на наркотиците е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Работа продължава разследващ полицай.

На 17 април 2020 година около 21.20 часа в град Червен бряг на улица „Панайот Волов“ е  проверен паркиран лек автомобил „Ауди“, информират от Пресцентъра на Полицията в областния град. Установена е самоличността на пътниците в него – 28-годишен и две 20-годишни.  Една от жените предава с протокол за доброволно предаване цигара с размер 6.3 см. и топче с неправилна форма, съдържащо зелена тревиста маса. 28-годишният предава доброволно полиетиленово жълто пликче, с размери 7 х 10 см. съдържащо бяло кристалообразно вещество. Под автомобила е намерена друга цигара, с бял фиртър с дължина 4,5 см., съдържаща суха зелена тревиста маса. За нея лицата твърдят, че са я пушили.

Тримата са от град Червен бряг. Те са задържани за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.5 във връзка с ал.3 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: