Областният щаб с искане за поставяне на Буковлък под карантина, заповед все още няма

21.04.2020 16:57

Днес в Областна администрация – Плевен беше проведено заседание на Областен кризисен щаб за борба с COVID 19. На срещата присъстваха представители на институции имащи отношение към процеса на превенция, лечение и ограничение разпространението на заболяването, информират от Пресцентъра на Областна администрация – Плевен

След дискусия и представяне на данни, свързани с новите 19 случая на заболяването в плевенското предприятие „Мизия” и в с. Буковлък, беше взето решение да се направи предложение до Националния оперативен щаб и Министъра на здравеопазването за поставяне под карантина и затваряне на село Буковлък до изясняване на епидемичната обстановка свързана с констатираните положителни тестове за COVID – 19 и големия брой на контактни лица, на които предстои тестване.

Областният управител Мирослав Петров, който е и председател на Щаба, предложи също да бъдат изпратени писма до по-големите производствени предприятия в гр. Плевен с препоръка за недопускане и ограничаване на заболяването на територията на техните административни и работни бази изразяващо се в:

-Засилен контрол и недопускане на работа на служители със съмнения за вирусоносителство;

-Спазване на мерките за отстояние (2 метра);

-Ежедневно засилено дезинфекциране на общите части на сградите;

-Редовно проветряване на общите части на сградите;

Дезинфекциране;

-Установяване на критични точки и кратност на обработките.

Към този момент все още няма информация за издадена заповед за поставяне под карантина на село Буковлък.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: