Да бъдеш гражданин – информационна кампания за повишаване на гражданските компетентности

15.04.2020 12:12

В три поредни дни се проведоха културни събития в общините Левски, Долна митрополия и Белене, на чиято територия се изпълнява проектът „Гражданско участие и публичен контрол в процеса на вземане на решения“, № BG05SFOP001-2-009-0078. Във фокуса на събитията беше поставено гражданското участие, активността и обществената грижа за решаване на местните проблеми. Сцените бяха не само място за художествени изпълнения и въздействие с инструментите на изкуството, но форум, от който се чуха послания, които призовават местните жители за активно участие в живота на общността.

Осъзнаването на гражданските права от всеки човек е първата крачка към изграждане на гражданска отговорност, която да мобилизира и активизира гражданската енергия в процеса на решаване на важни за хората проблеми.

Културните събития дадоха възможност на хората от местните общности да бъдат заедно, да чуят гласа на неформалните лидери, да повярват, че техният глас може и трябва да бъде чут.

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Процедура BG05SFOP001-2-009 „Повишаване на гражданското участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на политики на законодателството”, в рамките на Проект „Гражданско участие и публичен контрол в процеса на вземане на решения“, № BG05SFOP001-2-009-0078. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение „Плевенски Обществен Фонд ЧИТАЛИЩА” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Оперативна програма „Добро управление”.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: