С пъстра изложба учениците от НУ „Христо Ботев“ отбелязват Великден

15.04.2020 14:18

Наближава Великден, празникът свързан с надеждите на хората за благополучие и късмет.
Великденските празници са едни от най-вълнуващите за децата, изпъстрени с цветовете на пролетта, обагрени в красота и блясък, с духа на българските традиции и обичаи, събрали около трапезата различните поколения.


В традициите, свързани с тези празници, са събрани богатият народен дух, вярата в доброто и надеждата в утрешния ден. Благодарение на тези традиции, ние се докосваме до духовното наследство на българите. За нас е особено важно младите хора, които идват след нас, да са богати духовно, да са отговорни, трудолюбиви и добронамерени, защото бъдещето е заложено в тях.
В НУ „Христо Ботев“ тези празници винаги се честват с поредица от инициативи. Тази година, предвид създалата се обстановка, те бяха отбелязани по необичаен начин. За да се съхрани българската традиция и да са съпричастни с вълнението, което съпътства празника, свързано с ритуалната му обредност, в НУ „Христо Ботев“ – Плевен обявиха конкурс за пъстри великденски картини, носещи красотата на пролетните цветове и надеждата за добро в условията на създаденото извънредно положение.
Децата с ентусиазъм се впуснаха в новото приключение, което им предложиха. Всички те бяха принтирани, ламинирани и подредени във великолепна пъстра изложба – еманация на детското творчество на оградата на училището, за да радват всички, които ги видят и да внесат красота и надежда за по-доброто, което ги очаква.
Творбите на учениците са проява на оригиналност и креативност, на техният неподправен детски интерес към съхраняването на родните традиции и обичаи в отбелязването на празника.


Текст и снимки: НУ „Христо Ботев“ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: