Инициатива от Италия за подкрепа на хора в нужда, намери последователи в Плевен

14.04.2020 15:26

Една благотворителна инициатива, започнала в Италия, която има за цел да подпомогне напълно анонимно хора, изпаднали в беда в кризисната ситуация около ограниченията заради COVID-19, намери последователи и в Плевен.

От днес пред Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Плевен на ул. „Белмекен“ 11 е разположена маса с различни хранителни продукти. Призивът е „Ако имаш – остави, ако нямаш – си вземи“. Идеята е там да се оставят хранителни продукти от плевенчани, които могат да отделя дори и малко за непознати хора в беда, а такива, които имат нужда – без да отговарят на въпроси, да си вземат нещо.

Началото на инициативата в Плевен дават служителите в социалния комплекс, които събират лични пари по между си и купуват хранителни продукти. Днес масата беше пълна, но за кратко време продуктите започнаха да привършват.

Организаторите на благотворителната акция се надяват към тях да се присъединят повече дарители, които да оставят хранителни продукти и така да се помогне на повече изпаднали в беда плевенчани.

Сред продължителите на инициативата в България е популярната синпотичка и модел Никол Станкулова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: