За последните 24 часа има 24 нови потвърдени случая на коронавирус в страната

11.04.2020 8:26

За последните 24 часа има 24 нови потвърдени случая на коронавирус в страната, от тях в болница са 12, от изследвани 376. Общият брой на случаите у нас е 648. Увеличението е с 3,8%. Това заяви на сутрешния брифинг генерал Венцислав Мутафчийски.


Съпоставени с броя на загиналите и с броя на изписаните, активните случаи у нас стават 560.
От последните 24 случая – 15 са в София: в „Пирогов“ са шестима, в „Света София“ – един, Инфекциозна болница – един, „Токуда“ – един, и шестима са амбулаторни.
В Кърджали има нови двама. В Пазарджик има един нов случай. Във Велико Търново има трима нови заболели. Това е цяло семейство, което в последните години живее в Англия. Те са се завърнали в България и са изолирани. В лека степен са проявите на заболяването при тях. Сред тях е и 9-годишно дете.
В Сливен има една жена. В Смолян – един нов случай. В Бургас – също един нов случай.
От медицинския персонал са 36 случая. Има нови 3 случая: санитар от „Пирогов“, който работи в зона с COVID-19, лаборантка на 61 години от РЗИ-Кърджали, която също е работила с такива случаи, и санитарка от МБАЛ Кърджали в отделение по неврология, за която не е установено да е работила със заразени.
Излекувани са 62 човека – 9,6%. 8 са новите случаи – във ВМА -3, Велико Търтново – един, Варна – един, Бургас – двама, Видин – един. Общо 40 мъже и 22 жени на средна възраст 48 години.
Починалите са с двама повече – общият брой е 26. Това е 4% от заразените. Жена на 44 години от Сливен, която в последните 8 години е била на хемодиализа. Последният случай е от „Пирогов“ отпреди два дена, поради това, че не беше потвърден Covid-19, изчакваше се пробата, но вече има положителна проба. 14 мъже и 12 жени са починалите. Средната възраст е 64 години.
Инфо: БНТ

#тагове:

НАЙ-НОВИ: