Обещано и изпълнено: Решава се проблемът с безводието в Бресте

10.04.2020 12:56
Изпълнено е още едно от обещанията на кмета на Община Червен бряг, което д-р Костадинов пое пред жителите на най-малкото червенобрежко селище още в предизборната кампания. За това информират от Пресцентъра на Община Червен бряг.
Прекъсванията на водоподаването в село Бресте бяха дългогодишен проблем. „Не минава седмица, без да ни спрат водата за цял ден” – коментират хората от селото.
След проучвания бе локализиран и проблемът – в участък с дължина 11 км беше отчетен най-голям брой с аварии. Причината за това е трудният достъп и условия за работа там, поради високия и каменист терен, коментират ВиК специалисти.
Въпреки всичко, в началото на април, по настояване на кмета на Общината там започна подмяна на участък от километър и половина на тласкател от помпената станция на селото до напорен резервоар в Бресте. За ремонта бяха ангажирани хора и техника от местното ВиК дружество.
Макар и частичен, този ремонт ще подобри значително качеството на водоснабдяването до селото.
Такъв ремонт е предвиден да бъде извършен и в село Ракита.
Проблемът с качественото водоснабдяване на селищата в Червенобрежко д-р Костадинов обсъждаше заедно с депутата Пламен Тачев, още в първите си срещи с зам.-министъра Николай Нанков, по време на предизборната кампания, когато му бе обещано пълно съдействие.
Снимки: Община Червен бряг
#тагове:

НАЙ-НОВИ: