ОДМВР-Плевен продължава проверките за спазване на карантината и на противоепидемичните мерки

10.04.2020 9:53

Полицията в област Плевен извършва засилени проверки за нарушения на мерките, свързани с предотвратяването и разпространението на Covid-19, както и на ограниченията за струпване на голям брой хора на обществени места. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

В мероприятията са включени пешеходни патрули, екипи на група „Охрана на обществения ред“, служители на териториална, охранителна, криминална и пътна полиция и Плевенски общински инспекторат. Служителите на реда се отзовават своевременно на подадени сигнали от гражданите. Полицейски екипи има в централната градска част, кварталите, в районите на хипермаркетите, на ж.п гарите, болничните заведения и автогарите, както и църковните храмове. Извършват се проверки за присъствие на хора в обектите, за които има въведена забрана за посещения.

Само през изминалото денонощие екипите са се отзовали на над пет сигнала. При една от извършените проверки в град Долни Дъбник на адреса е изяснено, че лицето е нарушило повторно мерките.

За установените нарушения до 9 април 2020 година са образувани над 55 досъдебни производства и проверки за нарушаване на карантината на територията на цялата област.

Полицията съставя и актове за разходки в градинки и струпването на хора. Напомняме, че глобите бяха намалени за неразрешените разходки в паркове и пешеходни зони. При нарушения полицията съставя акт за 300 лева, а при повторно нарушение, глобата е в размер между 1000 и 2000 лева. Санкциите за фирмите също са редуцирани. При първо нарушение на карантинните мерки имуществената санкция е между 500 и 2000 лева, а за второ – нараства до 5000 лева.
Продължават проверките на ситуираните контролно-пропусквателни пунктове на входно – изходните точки на областния град.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: